A Sony új BRAVIA tévéi

: | 2014-06-22

Tavasszal kerültek piacra a BRAVIA televíziók új modelljei. 3 sorozat 7 készüléke rendelkezik  4K felbontással, mellettük 6 sorozatban összesen 14 Full HD modell mutatkozik be.

Az új BRAVIA tévék a képminőségre helyezik a hangsúlyt: az új X-tended Dynamic Range™ PRO™-nak köszönhetően a képek még erőteljesebbek és világosabbak, mint valaha. A széria csúcsmodellje képminőség szempontjából a BRAVIA X95, melynek X-tended Dynamic Range PRO™ technológiája még erőteljesebb fekete színt, finomabb színátmenetet eredményez.

A sportrajongók számára a 4K/60p a legideálisabb képminőség a gyorsan mozgó tartalmak megjelenítéséhez, az új Sony 4K tévéken pedig tisztán látszik a különbség, mivel minden darab támogatja a legújabb HDMI 2.0 csatlakozókat. A készülékek ezen kívül kompatibilisek az MHL 3.0 szabvánnyal, melynek köszönhetően okostelefonokról és tabletekről is tudunk 4K minőségű tartalmakat megjeleníteni a képernyőn. A HEVC kodek dekódolására is alkalmas új dekóder ezenkívül internetes 4K/60p tartalmak – például Netflix – visszajátszására is alkalmas.

A 4K modelleken minden képkocka tűéles a 4K X-Reality™ PRO technológiának köszönhetően. Akár 4K, akár HD minőséget nézünk, a Sony egyedülálló 4K képadatbázisa biztosítja az élethű textúrát, a drámai színeket és kontrasztot.

A Sony saját fejlesztése, a TRILUMINOS™ Display az új modellekben is életre kelti a színeket, a TRILUMINOS™ Colour technológiát támogató Sony fényképezőgépek és kamerák képei pedig tökéletesen élethűen jelennek meg a képernyőn.

Innovatív forma „Wedge”

Az új, kifinomult dizájnnak köszönhetően a BRAVIA tévék a nappali stílusos kiegészítőivé válnak. A vakmerő forma elsősorban a tévék stabilitását növeli, amely az egyre növekvő képernyőméretek korában kiemelten fontos szerepet kap. A televízió súlypontjának csökkentése a hagyományos tévékhez képest kisebb talapzatot igényel, amelynek köszönhetően a készülék közvetlenül a falhoz, illetve egy keskeny asztalra is helyezhető.

Egyes modellek új port replikátort is tartalmaznak, mely egyszerűsíti a kábelrendezést anélkül, hogy rontana a látványon: a játékkonzoloktól a Blu-ray lejátszókig minden csatlakozókábel rendezetten helyezkedik el a hátsó részen.

Erőteljesebb, tisztább új BRAVIA hangzás

A BRAVIA X9 továbbra is tiszta és erőteljes, teljes körű hanghatást nyújt az előre néző mágneses folyadék csillapítású hangszóróknak köszönhetően, a tökéletes hatás érdekében pedig a dizájn részét is képező üvegszálas borítás csökkenti a hangtorzulást.
A Wedge kialakítással rendelkező készülékekben felszabadult területen a Sony legújabb belső mélynyomóval ellátott hosszú csatornás hangszórója (Long Duct Speaker) kapott helyett. A forma a hangszóró kapacitásának növekedését, erőteljesebb basszust és kevesebb hangtorzulást eredményez.

Az idei BRAVIA paletta újdonsága a Clear Audio+. A kiváló minőségű hangzás érdekében az új technológia kombinálja a Sony egyedülálló digitális hangfeldolgozó fejlesztéseit, melynek köszönhetően tisztább hangot, szélesebb hangtartományt és minden eddiginél élethűbb hangminőséget ér el.

Mindezek mellett gazdag és erőteljes mély basszushangokkal gazdagítja az otthoni nagyképernyős élményt az opcionális vezeték nélküli mélynyomó, az SWF-BR100. A kábel nélküli átjátszó egyszerűen a készülékhez illeszthető, és automatikusan behangolódik a fázisok vagy frekvenciák levágására.

Az igazán élményszintű hanghatásért a Sony kiegészítésként ajánlja a stílusos HT-CT770 hangprojektort vagy a HT-XT1 tévé alá helyezhető hangsugárzót. A tökéletes 5.1-es hangzáshoz a BDV-N9200W otthoni mozirendszer a legmegfelelőbb választás, mely életre kelti a Blu-ray lemezek film- és hanganyagait mágneses folyadék csillapítású hangszóróival. Ez a surround hangegység a Sony egyedülálló digitális hangfeldolgozási technológiájának használatával nyújt olyan élethű élményt, mintha koncerten vagy moziban lennénk.